Молочна ферма кіз в селі Тартак Жмеринської громади: сім’я з Луганська виготовляє понад 20 видів сир

До війни Світлана Щучак працювала на шахті в Луганській області, однак після окупації їхнього рідного міста Кришталеве (Красний Луч) жінка з сім’єю переїхала до Жмеринської громади. Саме тут, посеред мальовничої природи на березі річки в селі Тартак жінка розпочала займатися власною справою – вирощувати кіз та виготовляти натуральну молочну продукцію.

Спочатку лише для своєї донечки Марійки, а згодом опанувала всі тонкощі та секрети сироваріння. Сьогодні пані Світлану впізнають на вулицях і добре знають на місцевому ринку. У жінки є багато своїх постійних клієнтів, які обирають улюблені сири, молоко та масло.

Молочна ферма кіз в селі Тартак Жмеринської громади: сім’я з Луганська виготовляє понад 20 видів сир

Автор:

Фета, халумі, адегейський, рамболь, шевр, мармуровий, альпійський з італійськими травами, з томатами, качіокавало, сулугуні звичайний та копчений, сирні рулети з паприкою, моцарела, різні види йогуртів, масло та багато інших молочних продуктів можна завжди замовити або знайти на полиці місцевого ринку навпроти «Ощадбанку».

Молочна ферма кіз в селі Тартак Жмеринської громади: сім’я з Луганська виготовляє понад 20 видів сир

Автор:

Тел. 096-341-46-80 для замовлень

«У Жмеринській громаді ми вже 9 років. Переїхали у 2015 році, коли в наше рідно місто прийшла війна і його окупували. Першу козу ми завели для доньки сім років тому, а згодом виникла ідея варити сири в домашніх умовах на продаж», – розповідає Світлана Щучак.

  • Молочна ферма кіз в селі Тартак Жмеринської громади: сім’я з Луганська виготовляє понад 20 видів сир

Новини Вінниці