Увага! Гострі кишкові інфекції!

Увага! Гострі кишкові інфекції!

Літо традиційно є періодом підвищеної захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ).
Причиною виникнення ГКІ зазвичай є вживання недостатньо термічно обробленої їжі,
неякісних харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках та у місцях несанкціонованої торгівлі.

З урахуванням того, що в Україні знову очікується спека, просимо бути обережними та дотримуватися простих правил, щоб уникнути кишкових інфекцій:

  • купуйте харчові продукти в санкціонованих місцях і офіційних торгових мережах. Не
    купуйте харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;
  • мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі,
    дотримуйтесь чистоти на кухні;
  • ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;
  • доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С, не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;
  • зберігайте харчові продукти, дотримуючись температурного режиму та термінів
    придатності, вказаних виробником;
  • використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;
  • не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір,
    запах або якщо ви не впевнені у їх якості;
  • в умовах тривалої відсутності електроенергії, не вживайте харчові продукти, які
    довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

За інформацією відокремленого структурного підрозділу Хмільницький РВ ДУ «Вінницький ОЦКПХ МОЗ України».

Новини Вінниці