Осінь радує не тільки чудовими пейзажами, а й щедрими плодами. Ми зібрали 7 рецептів смачних страв з гарбуза, які порадують своїм смаком і зміцнять організм вітамінами.
Деруни з гарбуза, гарбуз запечений з курком, гарбузова каша, варення з гарбуза з апельсинами та мармелад з гарбуза – наповніть свій листопад яскравими і корисними смаками.
Гарбуз, запечений в духовці з куркою
Інгредієнти:
1 гарбуз (сорт Хоккайдо) — 1.3 кг; 2 морквини; 1 цибуля ріпчаста; 400 г курячого філе; 3 зубчики часнику; 2 ст. ложки подрібненої зелені; сіль, чорний перець за смаком.
Приготування
Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на великій тертці. Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Курку треба розрізати на невеликі шматки і відправити до овочів. Туди ж покладіть сіль, спеції, зелень і часник. Зріжте верхівку гарбуза, видаліть насіння і трохи м'якоті.
Перекладіть начинку в гарбуз. Накрийте гарбузовою верхівкою. Запікайте при 180 °С 40 хвилин.
Крем-суп з гарбуза з вершками
Інгредієнти:
620 г свіжої гарбузової м’якоті, цибулька, морква, сіль, 140 мл жирних вершків, свіжий часник, щіпка подрібненого мускатного горіха.
Спосіб приготування
Гарбуз нарізати кубиками та обсмажити спільно з подрібненими овочами. Потім усе залити невеликою кількістю підсоленого окропу й варити до повної готовності. Відтак – перетерти в пюре. У майже готову страву ввести підігріти вершки з мускатним горіхом. Перед подачею – підігріти.
Деруни з гарбуза
Інгредієнти:
Гарбуз 200 г, яйце 1 шт., цибуля ріпчаста 0,5 шт., борошно 0,5 ст. л., олія соняшникова 30 мл, сіль за смаком, перець чорний мелений.
Спосіб приготування:
Гарбуз очистити від шкірки і насіння. Натерти на великій тертці. Перекласти натертий гарбуз в миску, додати яйце і нарізану маленькими кубиками цибулю. Всипати сіль, чорний мелений перець і борошно. Перемішати. На пательні розігріти олію. Викласти гарбузову масу на пательню столовою ложкою на зразок оладок. Смажити деруни на середньому вогні. Подавати зі сметаною.
Каша гарбузова
Інгредієнти:
300 г гарбуза, 0,5 склянки рису, 0,5 склянки молока, 30 г вершкового масла, 1,5 склянки води, 1 ч. ложка цукру, сіль за смаком.
Приготування:
Гарбуз помийте, почистіть від шкірки і насіння і поріжте великими кубиками. У каструлю налийте молоко і доведіть до кипіння. У кипляче молоко помістіть гарбуз і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, 20-30 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким. Приготуйте рис.Промийте рис холодною водою. Залийте чистою водою і поставте на вогонь.
У закипілий рис додайте сіль, цукор і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, 15-20 хвилин.
Готовий гарбуз перекладіть у зварений рис, перемішайте, додайте вершкове масло і залиште на слабкому вогні на 2-3 хвилини, щоб каша з гарбуза потомилася. Кашу з гарбуза і рису подавайте гарячою.
Гарбузове варення з яблуками