Щоб виростити велику солодку і рівну моркву, потрібна правильна агротехніка і кілька вчасних підживлень. У липні проводять друге підживлення, в цей час коренеплід щосили росте і додаткове внесення добрива зробить овоч великим і солодким. Ідеальний час внесення це перша половина другого місяця літа.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику.
Від цього добрива коренеплід росте завжди великим, солодким, без білизни та черв’ячків усередині.
Перший інгредієнт – це деревна зола
Морква дуже добре відгукується на зольні настої, тому що в них є практично повний комплекс поживних макро та мікроелементів необхідних для зростання. На 10 л води додайте 7-8 столових ложок просіяної золи з гіркою.
Другий важливий інгредієнт – це борна кислота
Взагалі бор, внесений у липні під багато овочів, робить свою справу. З додаванням борної кислоти морква стає більш солодкою і соковитою за рахунок вироблення великої кількості цукрів в овочі. Також борна кислота сприяє формуванню коренеплодів із високим вмістом каротину та вітамінів.
Отже, знадобиться 1 чайна ложка борної кислоти без гірочки. Її попередньо краще розвести в окремій місткості у теплій воді, а потім перелити у відро із золою.
Третій інгредієнт підживлення – перегній із компостної купи
Гумінові кислоти, що містяться в ньому, сульфокислоти, фосфор, калій і мікроелементи, сприяють формуванню великої моркви. Знадобиться 4 склянки перегною. Ретельно перемішуємо інгредієнти у відрі та поливаємо міжряддя моркви. 1 відра має вистачати на 2 погонні метри посадок.